Producția anuală de smochini a început.
Oferta 2025- We detected that your cart has pre-order products. Please remove them before being able to add this product.
Smochin Svinița-1
Svinița-1 este o varietate cultivată masiv în zona Svinița, situată pe Clisura Dunării.
Smochinii din această regiune s-au adaptat pentru a rezista la temperaturi mai scăzute decât varietățile mediteraneene tipice.
Soiul Svinița-1 este înrudit cu Michirinska-10 (unii susțin că este 99% identic), recunoscut ca fiind cel mai rezistent soi de smochin din lume.
Descriere
Svinița-1 este o varietate de vigoare mijlocie cultivată masiv în zona Svinița, situată pe Clisura Dunării, ce se remarcă printr-o rezistentă mai crescută la îngheț.
Smochinii din această regiune s-au adaptat pentru a rezista la temperaturi mai scăzute decât varietățile mediteraneene tipice.
Soiul este bifer (are două recolte), caracterizat de o rodire precoce și abundentă. Smochinele sunt de dimensiune măruntă-medie, iar coloritul lor variază în funcție de fazele coacerii, incluzând nuanțe de mov, maro sau chiar negru. Gustul este plăcut, fructat.
Soiul Svinița-1 este înrudit cu Michirinska-10,recunoscut ca fiind cel mai rezistent soi de smochin din lume. Însă, rezistența la ger a smochinilor trebuie privită cu o doză de suspiciune. Aceste minunate plante rămân totuși plante mediteraneene, iar diferențele de rezistență între diverse soiuri nu depășesc câteva grade Celsius.
Smochinii rezistenți la -20, -30 de grade rămân doar un vis sau un paragraf dintr-o metodă greșită de marketing.
Smochinul din soiul Svinița-1 poate avea o rezistență mai ridicată la ger, dar supraviețuirea și sănătatea plantei pe timpul iernii depind de mai mulți factori, inclusiv protecția oferită de cultivator și condițiile microclimatice specifice.
Puieții de Svinița-1
Sunt obținuți local prin metode naturale ( butasire ). Au avut rezultate remarcabile în ceea ce privește creșterea și fructificarea, conform feedback-ului primit de la clienți.
Puieți de doar o palmă au crescut bine, viguros și au fructificat în anul 2.
Aceste observații oferă o perspectivă valoroasă asupra adaptabilității și potențialului acestui soi, precum și a condițiilor locale favorabile care contribuie la succesul lor.
Puieții noștri cresc și sunt disponibili de la butași înrădăcinati (15-25 cm) în Aprilie până la pomișori de 0.8-1.2 metri în toamnă.
2 review-uri pentru Smochin Svinița-1


Cristina Predoiu –
Soi bun pentru fiecare gospodarie dar preferabil doar in zonele mai reci
Alin N –
la mine la Bacau mereg cel mai bine
are fructe gustoase gust de fructe de padure