Atenție: Site-ul este doar informativ. Nu oferim produse spre vânzare.

Comunitatea de pe Facebook

Kaki Rojo Brillante, cel mare din comerț

Out of stock

Descriere

Kaki Rojo Brillante, soiul ce produce acel fruct mare de pe rafturile din hypermarket

Kaki Rojo Brillante, în traducere „Roșu Briliant”, este o varietate de kaki originară din Spania, apărută prin mutație naturală în anii 1950 în regiunea Ribera Alta, lângă râul Júcar.

Acest soi este apreciat pentru fructele mari, de 6-8 cm în diametru, și de 250-300 grame, cu o formă ovală ușor alungită și o coajă lucioasă de culoare portocalie sau roșie.

 

Fructe și Aromă

 

Rojo Brillante oferă un gust intens dulce și aromat, cu note de piersică, caise, mango.

Pulpa este fermă și crocantă când fructul este proaspăt, dar devine moale și gelatinoasă pe măsură ce se maturizează.

Find din soiurile astringente, Rojo Brillante nu poate fi consumat crocant și ferm, ci copt, maturat, moale. Fructele comercializate în hipermarket sunt pre-tratate cu CO₂ pentru a elimina astringența, permițându-le să fie consumate direct, fără a fi necesar să fie coapte.

 

Îngrijire și Productivitate

 

Arborii Rojo Brillante pot ajunge la o înălțime de 4-5 metri și au o rezistență excelentă la temperaturi scăzute, până la -18°C. Aceștia sunt productivi, fiind ideali pentru cultivare comercială în regiuni însorite.

 

Utilizare și Beneficii

 

Fructele Rojo Brillante sunt potrivite atât pentru consumul proaspăt ( la maturare, dupa pierderea astringentei), cât și pentru diverse preparate.

Pot fi adăugate în salate, deserturi sau consumate ca gustări sănătoase. Ele conțin un nivel ridicat de zahăr și sunt bogate în fibre, având 118 calorii și 1 gram de proteine la o porție de 168 g.

Astringența

Astringența provoacă o senzație de uscăciune în gură și o contracție a limbii, generând o senzație neplăcută de asprime, uscăciune și amărăciune.

Dacă fructele de kaki Rojo Brillante, sau oricare altele din categoria astringente, sunt consumate înainte de a fi pe deplin coapte, taninurile prezente în fruct produc acest efect neplăcut, care durează câteva minute (precum “porumbele” de la noi).

Condiții de Păstrare

 

Fructele se păstrează bine timp de câteva săptămâni într-un loc răcoros și uscat sau chiar congelate pentru perioade mai lungi, păstrându-și aroma și textura.

 

Reviews

Fii primul!

Îl ai? Spune-ne cum e “Kaki Rojo Brillante, cel mare din comerț”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a analiza activitatea din site, a genera statistici via Google Analytics.
Shopping Cart

No products in the cart.